Van PayPay számlád?

Reklám

Utolsó kommentek

tipp

hasznos infók innen-onnan

Kereső

Egyedi keresés

Játék

Egy praktikus jegyzetfüzet, a Zulupad

2007.11.10. 07:23 | mapci | Szólj hozzá!

Címkék: internet

Zulupad: a személyes Wikipédia

A Zulupad nevű digitális jegyzetfüzetbe elmenthetünk mindent, ami a számítógépes munka során eszünkbe jut. Eddig még nem sokkal több mint a jól ismert Notepad, ám a Zulupad akár személyre szabott Wikipediává is alakítható.

Az alig 2 MB-os Zulupad a számítógépünkre is telepíthető, de akár egy pendrive-on is elfér, így ezt a kis jegyzetfüzetet bárhova magunkkal vihetjük. Mert valójában egy digitális noteszről van szó, amelybe bármit feljegyezhetünk, ami csak eszünkbe jut, amikor a komputerrel dolgozunk, például a böngészéskor megtalált izgalmas weboldalakat, ügyfeleink listáját, barátaink telefonszámát. Ami izgalmassá teszi ezt a kis programot, az a linkelési lehetőség, amellyel személyes Wikipediát hozhatunk létre, azaz ha rákattintunk valamelyik, előzőleg általunk megjelölt szóra, akkor noteszünk egy újabb lapjára jutunk, ahol elolvashatjuk az adott szóhoz fűzött magyarázatot (amelyet természetesen mi tettünk oda korábban).

S hogy a gyakorlatban ez mire jó? Nos, tegyük fel, hogy a munkánk során számos ügyféllel kerülünk kapcsolatba. Logikusnak tűnik, hogy feljegyezzük a telefonszámukat, de persze még egy sor megjegyezni valónk lenne róla, de ezeket szívünk szerint máshova tennénk. Nos, jelöljük ki az egérrel ezt a nevet, majd nyomjuk meg a felső menüsorban található Link feliratot, s a név máris kapott egy új oldalt a jegyzettömbünkben. Ide felírhatunk mindent, amit fontosnak érzünk partnerünkről. Később, ha a telefonszámokhoz lapozunk, s valamelyik ügyfélről többet szeretnénk megtudni, rákattintunk a kék színű s aláhúzott névre, s máris a régebben eltárolt hivatkozáshoz jutunk.

A program természetesen az „igazi” hiperlinket is ismeri, s ha nem kapcsoljuk ki ezt a lehetőséget a fenti menüsor File/Preferences pontjában, akkor ha valamilyen netes hivatkozást jegyzünk fel a Zulupadbe, s később rákattintunk, azonnal kijutunk a világáhlóra.
A Zulupad egyébként egész felépítésében a böngészők hagyományait követi, Előre (Forward) és Vissza (Back) gomb van rajta, illetve egy legördülő menüben mutatja a füzet valamennyi oldalát.


Forrás: techline.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr77220214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása