Van PayPay számlád?

Reklám

Utolsó kommentek

tipp

hasznos infók innen-onnan

Kereső

Egyedi keresés

Játék

Szoftver - feledékenyeknek és weblap készítőknek

2007.11.09. 07:18 | mapci | Szólj hozzá!

Címkék: internet

A TimeLeft mint a neve is mutatja, egy nagyon hasznos kis segédprogram arra az esetre, ha szeretnénk tudni, hogy „mennyi idő van még hátra…” – meddig is?

Nos ez fakultatív: ha nagyon feledékenyek vagyunk, akkor beállíthatjuk kedvenc TV- vagy rádióműsorunk kezdési iőpontját, vagy fontosabb tárgyalások dátumait, születésnapokat… vagy bármilyen időpontot amire fontos emlékeznünk. Ilyen időpontokból pedig rengeteg van, valószínűleg tehát nem lesz gondunk találni egyet. Az időpont beállítása után máris megjelenik, a hollywoodi filmekből már ismerős látványos, digitális „visszaszámláló” a Windows asztalon – illetve fölötte.

A TimeLeft  teljesen testre szabható, ha akarjuk csak órákban és percekben számol, de lehetőségünk van arra, hogy hónapokat vagy akár éveket is számoljon. A kijelző valami egészen elképesztő módon szkinezhető – rengeteg látványos és kevésbé látványos verziót találhatunk a programba építve, de ha egyik sem tetszik, akkor sincs gond, mivel a TimeLeft tudja használni a Winamp szkineket is. A feladat (konkrétan a visszaszámlálás)  egyszerűségének ellenére egy kicsit sikerült túlbonyolítani a szoftver menüit – jópár percbe beletelhet mire minden funkciót megtalálunk. Ha pedig elérkezik a kívánt időpont, és a visszaszámlálás véget ér, akkor rengeteg lehetőségünk van: beállíthatjuk a TimeLeft-et úgy, hogy egyszerűen csak hangjelzést adjon, esetleg valamilyen MP3 fájlt indítson el emlékeztetőül. De beállíthatjuk úgy is,, hogy a megfelelő időben elindítson egy alkalmazást, esetleg megnyisson egy internetcímet, vagy lekapcsolja  PC-t. 

Weboldalt készítőknek különlegesség lehet az a funkció, amivel a visszaszámlálót egy kattintással (export to web) betehetjük internet-oldalainkba.


Forrás: techline.hu


 

A bejegyzés trackback címe:

https://tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr89220206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása